Βιογραφικό | Χριστίνα Φοίτου | Ζωγράφος - Performer
logo-mini

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Αρχικά σπούδασε παιδαγωγικά και μετά συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  της Βενετίας, στη ζωγραφική με καθηγητή τον Riccardo Guarneri και στη  χαρακτική με καθηγητή τον Mario Guadagnino απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια εικαστικών στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Το 2007 μετακομίζει στα Χανιά όπου αφιερώνεται στη ζωγραφική και την performance art ενώ παράλληλα συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σε εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Το εικαστικό της έργο βασίζεται  στην  παρατήρηση του σώματος και των μελών του, της κινησιολογίας του και των μορφών της έκφρασης του.

Χρησιμοποιεί το σώμα της για να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει τα έργα της . Ο τρόπος αυτός την οδήγησε στην performance την οποία έχει ενσωματώσει στη δουλειά της ως μέσο και συχνά παρουσιάζει στο κοινό άλλοτε ως αυτούσιο έργο και άλλοτε ως συμπληρωματική δράση στα ζωγραφικά της έργα.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε  art fairs και  σε performance festivals. Έχει  πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις. Έργα της  βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Από το 2018 ζει και εργάζεται στη Γαλλία.

βιογραφικό

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ