Βιογραφικό | Χριστίνα Φοίτου | Ζωγράφος - Performer
logo-mini

Βιογραφικό

Η Χριστίνα Φοίτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Αρχικά σπούδασε παιδαγωγικά και μετά συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Βενετίας, στη ζωγραφική με καθηγητή τον Riccardo Guarneri και στη χαρακτική με καθηγητή τον Mario Guadagnino απ´ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Ως καθηγήτρια εικαστικών, στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση  σκηνογράφησε παιδικές και εφηβικές παραστάσεις.  Από το 2007 μετακόμισε στα Χανιά και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική και την performance art.  Παράλληλα εξακολουθεί να διδάσκει εικαστικά σε παιδιά.

Η ζωγραφική της έρχεται σε έντονο διάλογο με το σώμα, καθώς το χρησιμοποιεί μαζί με τα πινέλα της για την ολοκλήρωση του έργου.

Η έρευνα του σώματος και η αναζήτηση της κινησιολογίας του την έκαναν να συνειδητοποιήσει πως το σώμα και η παρουσία του μπορούν να εκφράσουν , να μιλήσουν φωναχτά και να μεταφέρουν μηνύματα. Μέσα απ´αυτή τη διαδικασία ξεκίνησε η ενασχόληση της και με τις performances τις οποίες υλοποιεί κάθε φορά που νιώθει την ανάγκη να σχολιάσει ζητήματα που την απασχολούν.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην art athina (2016) και έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις.  Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζει και εργάζεται στα Χανιά Κρήτης.

βιογραφικό

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ